Fabullus toch! (3.12)

Clean empty generic white plates on a dinner table - Free Stock Image

Ik hoef niet te veel tralala aan tafel. Een dienaar die galant jouw jas aanneemt en je ongevraagd met een duur parfum besprenkelt. Een ober die stijf als een standbeeld op fluistertoon vertelt wat er op je bord ligt, daarbij allerlei termen uit vreemde talen hanterend. Wie geen professionele kok is, weet in de verste verte niet waar hij het over heeft. Zijn blablabla duurt vaak ook langer dan de tijd die ik nodig heb om het kleinood – waar is m’n loep? – op te eten. Nee, ik hou van een eerlijke keuken: verse producten, degelijke gerechten, bijpassende wijn. Al de rest is “kut met peren”. Als ik te kiezen heb, dan liever niet Fabullus als gastheer.

3.12

Je hebt, dat is waar, je gasten op een lekker parfum getrakteerd.
Jammer dat er geen enkel stukje vlees werd geëscalopeerd. (1)
Geestig: lekker ruiken aan tafel, maar honger moeten lijden.
Niks mogen bikken en enkel een lekker geurtje verspreiden.
Weet je, Fabullus, waar mij dat doet aan denken?
Een lijk dat men inoliet vóór het aan de brandstapel te schenken.

Noot bij tekst:

(1) Escaloperen is de technische term die men gebruikt voor het in fijne schijfjes snijden van vlees en gevogelte. In het Latijn wordt er ook een technische term gebruikt: het werkwoord scindere.

Post Tagged with , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *